VIDEO. Un minor din Hagimus a fost sechestrat și bătut de miliția din Bender. „L-au lovit peste tot”

VIDEO. Un minor din Hagimus a fost sechestrat și bătut de miliția din Bender. „L-au lovit peste tot”

Un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de către colaboratorii structurilor  ilegale din regiunea transnistreană.

Totul s-a întâmplat vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:00, adolescentul se îndrepta spre casă după antrenamentul de la sala de sport  pe care o frecventează în orașul Bender/ Tighina, ce se află la câteva minute distanță de satul Hagimus.

Din spusele mamei, la ieșire din sediul unde se află sala, fiul său ar fi fost luat la întrebări de către mai multe persoane îmbrăcate în civil ce aveau un comportament agresiv, minorul s-a speriat și a încercat să se îndepărteze de ei, însă în întâmpinare veneau alte două persoane, una dintre care avea în mână o armă, atunci tânărul s-a oprit, iar cei care îl urmăreau au încercat să-l bage cu forța într-o mașină civilă.

În momentul în care minorul era forțat să intre în mașină, Prietenii băiatului, care ieșeau la fel de la sala de sport, au reușit să filmeze momentul reținerii, aceștia au anunțat familia și Inspectoratul de Poliție a Republicii Moldova din Bender.

Din imagini se vede cum acesta este bruscat în mașină și întreabă insistent de ce este reținut. Băiatul i-a rugat în repetate rânduri ca prietenii lui să meargă cu el, acesta le-a spus că nu are încredere în ei și îi este frică.

Mama minorului, Ala Arion, a declarat pentru Zona de Securitate că după ce persoanele necunoscute nu au reușit să-l bage în mașina de culoare roșie, model Mitsubishi, a venit un microbuz cu simbolurile miliției transnistrene și deja aceștia împreună cu persoanele îmbrăcate în civil l-au forțat pe minor să urce în microbuz, punându-i cătușele. Femeia ne-a mărturisit că fiul ei a stat reținut mai bine de două ore fără ai fi înaintă vreo pretinsă învinuire.

L-au pus la pământ, l-au bătut, i-au aplicat lovituri și la coaste și la picioare, peste tot. Inițial au vrut să-l bage într-o mașină civilă roșie, el s-a opus timp 10 -15 minute, între timp prietenii lui au filmat scena, el striga: „sună-l pe tata, sun-o pe mama, faceți ceva că vor să mă ia”.  Ulterior a venit o mașină de la miliția asta a lor și l-au dus la postul de pe strada Dzerjinschii. Deja acolo s-a dus soțul am venit și eu, el încă era ținut și maltratat în interior, abia după două ore l-au eliberat. S-a implicat și poliția noastră de la Bender.”

Imediat după ce au ajuns acasă a fost chemată ambulanța, iar minorul a fost dus la Unitatea Primiri Urgențe din Căușeni.

„Când a ieșit de la ei (n.r, miliție)  era stresat îl durea capul și acum îl doare, cel mai tare îl doare o coastă, se presupune că e ruptă. El nu doarme noaptea, este foarte speriat. Noi am vrut să-l mai lăsăm la Urgență la Căușeni, dar este foarte speriat și a vrut acasă, se teme că va veni cineva după el, ” ne-a povestit mama minorul la telefon.

Din spusele băiatului nimeni din cei care l-au sechestrat nu s-a prezentat, acesta presupune că, colaboratorii structurilor ilegale din regiune l-ar fi confundat cu o altă persoană.

Familia împreună cu minorul au fost astăzi la centrul de medicină legală din Anenii Noi pentru a documenta traumele primite în urma loviturilor. Aceștia urmează să depună o plângere la Procuratură și Poliție.

Biroul Politici de reintegrare ne-a comunicat că pe acest caz a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Bender, care în prezent examinează toate circumstanțele.  „A fost dispusă efectuarea expertizelor corespunzătoare și respectiv în baza rezultatelor obținute, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare se vor dispune măsurile legale ce se impun.”

Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Bender, Ivan Obreja, a declar pentru Zona de Securitate că persoanele îmbrăcate în civil ce l-au agresat pe minor au fost identificat și s-au adeverit a fi la fel colaboratori ai structurilor ilegale de forță transnistrene.

„A fost primită cerea de la părinți, s-au întreprins măsuri procesuale pe caz, s-a dat îndreptare pentru medicul legist și deja mâine urmează să facem audierile. Este evident că va fi intentată o cauză penală sunt identificate persoanele ce l-au sechestrat pe minor, persoanele în civil într-adevăr erau colaboratori ai structurilor din regiune. ”

Echipa Zona de Securitate va monitoriza acest caz în continuare, urmăriți-ne pentru informații actualizate.