VIDEO. Ucraina a demascat un agent rus din regiunea transnistreană ce a planificat o serie de atacuri teroriste în Odesa

VIDEO. Ucraina a demascat un agent rus din regiunea transnistreană ce a planificat o serie de atacuri teroriste în Odesa

 

Ofițerii Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) anunță că au demascat un agent rus originar din regiunea transnistreană care a planificat o serie de atacuri teroriste în Odesa. Bărbatul a fost reținut „la fața locului” în timp ce recruta o altă persoană pentru infracțiuni viitoare.

Potrivit SBU, agentul ar fi venit în Ucraina în misiune, fiind trimis de ofițerii ruși ce se află pe teritoriul regiunii transnistrene.

Sarcina principală ar fi fost să provoace tensiuni în viața social-politică din regiunea Odesa. S-a stabilit deja că tot el a organizat incendierea unui vehicul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei la Odesa în decembrie 2021.

Următoarele ținte ar fi fost birourile de voluntari și structurile social-politice de orientare patriotică, precum și echipamentele militare din regiunea Odesa.

„Astfel, serviciile speciale ruse desfășoară operațiuni speciale de informare în contextul presupuselor „sentimente pro-ruse” și anti-ucrainene din regiunea Odesa.

Ofițerii SBU l-au reținut pe organizator în timpul unei întâlnirii viitorul executor. Atacatorul a stabilit noi sarcini pentru incendierea echipamentelor militare și a transferat bani pentru incendierea mașinii militare din decembrie,” se arată într-un comunicat emis de serviciul ucrainean de securitate.

În prezent, bărbatul din regiunea transnistreană este suspectat de realizarea unui atac terorist.  Inculpatul a fost arestat preventiv. Sunt în desfășurare acțiuni de anchetă pentru aducerea în judecată a tuturor persoanelor implicate în acțiunea ilegală.