VIDEO. Mitropolitul Vladimir către Krasnoselski: Va fi pace în țară cât vom fi parte a bisericii ortodoxe ruse

VIDEO. Mitropolitul Vladimir către Krasnoselski: Va fi pace în țară cât vom fi parte a bisericii ortodoxe ruse

Mitropolitul Vladimir a mers ieri, 16 decembrie, la Tiraspol unde s-a întâlnit cu Krasnoselski pentru al felicitat cu prilejul victoriei „uimitoare” la pretinsele alegeri din 12 decembrie. Mitropolitul i-a oferit lui Krasnoselski în dar o icoană, la întâlnire a mai fost prezent Vadim Cheibaș, secretarul general al Mitropoliei Moldovei, dar și alți preoți ai Mitropoliei.

  • Nicolae Cantarean, numele din acte a Mitropolitului, ar deține pașaport diplomatic și are în gestiune mașini de serviciu oferite de statul Republica Moldova.

„Vă doresc să vă ajute Dumnezeu în această misiune grea de a sluji poporul, statul și pe Dumnezeu, care necesită putere, răbdare și abilități de a conduce oamenii. Vă doresc ca în viitor să nu uitați că suntem creștini ortodocși. Aceste mișcări pro-vest nu vin de la Dumnezeu, vin din altă parte înspre noi, spre rădăcinile noastre ortodoxe. Noi suntem slujitorii bisericii ortodoxe ruse pe teritoriul Republicii Moldova și ne străduim să păstrăm puritatea ortodoxiei atât cât reușim. Și reușim atunci când ne susține și conducerea țării, dacă ei sunt cu noi pe aceeași undă, atunci va fi și pace în țară”, a spus Mitropolitul Vladimir.

 

 

Pe lângă faptul că Nicolae Cantarean este Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove a fost decorat cu  “Ordinului Republicii” – decoratia suprema a Republicii Moldova de către Petru Lucinschi și mai deține titlului onorific „Om Emerit” oferit de Nicolae Timofti, dar și alte zeci de diplome și titluri din partea instiuțiilor de stat din Moldova.

Anterior și fostul șef de stat și liderul PSRM, Igor Dodon, l-a felicitat pe liderul separatist de la Tiraspol, chiar dacă Guvernul Republicii Moldova a catalogat că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova.