VIDEO. Maia Sandu face apel către oamenii din regiunea transnistreană: „Suntem o țară pașnică. Moldova nu vrea să lupte cu nimeni!”

VIDEO. Maia Sandu face apel către oamenii din regiunea transnistreană: „Suntem o țară pașnică. Moldova nu vrea să lupte cu nimeni!”

Președinta Maia Sandu face apel la unitate și solidaritate în contextul insecurității la nivel regional. Președinta țării  a declarat că tensionarea situației de la frontiera Ucrainei o „îngrijorează profund”. Într-un mesaj video difuzat pe Facebook a spus că Președinția, împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinează „scenariile de dezvoltare a crizei” și evaluează „riscurile” pe care le prezintă acestea.

Totodată șefa statului a făcut un apel către oamenii de pe malul stânga al Nistrului asigurându-i că Moldova nu vrea să lupte cu nimeni.

„Fac apel către locuitorii orașelor și satelor din regiunea transnistreană. Dragi cetățeni! Vă rog să rețineți: Suntem o țară pașnică. Principiul de neutralitate este important pentru noi, Nimeni în Moldova nu vrea să lupte cu nimeni. Noi construi, un stat prosper și modern în care să fim cu toții egali în fața legii în care drepturile omului sunt respectate. Construim un stat care are viitor.”

Maia Sandu și-a exprimat speranța că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice.

„Știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și al țării noastre. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova,” a mai declarat președinta Republicii Moldova.