VIDEO. Krasnoselski a zburat la Moscova prin zona VIP a aeroportului de la Chișinău

Sursa: Jurnaltv

VIDEO. Krasnoselski a zburat la Moscova prin zona VIP a aeroportului de la Chișinău

Liderul separatist de la Tiraspol a plecat astăzi la Moscova.  Jurnal TV l-a surprins  pe Vadim Krasnoselski în momentul în care intra în sala VIP a aeroportului din Chișinău. Însoțit de 2 agenți de pază, Krasnoselski a coborât dintr-un autoturism de culoare neagră, parcată la intrarea în zona VIP și a intrat nestingherit în sala de așteptare fără a da comentarii.

Liderul de la Tiraspol este însoțit în vizita sa și de unul dintre patronii holdingului „Sheriff”, Iliya Kazamalî.Potrivit unor canale de telegram din regiune acesta va avea întâlinre cu Dmitrii Kozak,  șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, cu care urmează să se întâlnească și Igor Dodon, imediat după inaugurarea noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Același canal de telegram scrie că liderul separatist a plecat în Federația Rusă cu sarcina fermă de a convinge Kremlinul să aprobe candidatura lui pentru un al doilea mandat „prezidențial”. Pentru aceasta, Krasnoselski a pregătit 10 argumente pentru care Ruslan Mova nu ar trebui să aibă voie să participe la alegerile de anul viitor din stânga Nistrului.

 

 

Un canal de telegram care prezintă informații despre regimul de la Tiraspol anunță că liderul regiunii a plecat la Moscova la bordul unui avion de lux. Potrivit sursei, zborul l-ar fi costat un milion de ruble rusești, echivalentul a peste 11 mii de Euro.

Sursa: Jurnaltv

OAZU NANTOI, expert în problema transnistreană acuză autoritățile constituționale de complicitate cu separatiștii și spun că cei doi capi ai grupării separatiste ar fi trebuit arestat imediat.

“În ceea ce privește calificarea lui Vadim Krasnoselski și ceilalți oficiali din așa-zia republică nistreană moldovenească, aici e vorba de Constituția Republicii Moldova, articolul 2, punctul 2, uzurparea de stat constituie cea mai mare crimă împotriva poporului. Prin urmare, ei sunt uzurpatorii de stat în stânga Nistrului, sunt criminali. Iar structurile de stat, care sunt responsabile de trecere la aeroport, permit acest lucru, înseamnă că aici avem complici la uzurparea suveranității.

Din momentul în care Krasnoselski a făcut primul pas pe teritoriul controlat de puterea de la Chișinău, el trebuia reținut și deferit justiției pentru uzurparea puterii în stat.”