VIDEO. Cum a ajuns Olga Cebotari la recepția organizată de socialistul Glovatiuc la ambasada din Moscova

Z. Greceanîi și O. Cebotari. Cebotari poate fi observată în primul rând, îmbrăcată în sacou de culoare albastră

VIDEO. Cum a ajuns Olga Cebotari la recepția organizată de socialistul Glovatiuc la ambasada din Moscova

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a oferit, miercuri, 24 februarie, o recepție solemnă consacrată „debutului activității sale diplomatice la Moscova”. La eveniment a participat  Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, dar și Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare.

Într-un răspuns oficial pentru portalul nostru, Biroul de Reintegrare ne-a comunicat că, în perioada 21-25 februarie, viceprim-ministra pentru Reintegrare, dna Olga Cebotari, a fost în concediu.

„În această perioadă, dumneaei a efectuat o vizită privată, în scopuri personale, la Moscova, unde a locuit pe parcursul mai multor ani. Din acest motiv, vizita nici nu a fost anunțată, de altfel toate deplasările în scopuri oficiale fiind anunțate de către serviciul de presă al Biroului Politici de Reintegrare în conformitate cu principiul transparenței în activitatea instituțiilor publice.

În timpul acestei vizite, dna Cebotari nu a avut întâlniri oficiale.”

Viceprim-ministra pentru Reintegrare a mers la recepția organizată la Moscova la invitația fostului deputat socialist, Vladimir Golovatiuc.

„La evenimentul organizat de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, desfășurat prin coincidență, în perioada aflării sale la Moscova, dna Cebotari a participat la invitația de curtoazie a Ambasadorului Golovatiuc. În consecință, de la bugetul de stat nu au fost alocate resurse financiare pentru organizarea acestei vizite, toate costurile fiind achitate personal de dna viceprim-ministră,” se arată în răspunsul oferit de Biroul de Reintegrare.

Împreună cu oficialii de la Chișinău din partea Rusiei a participat Alexei Pușkov, Senator, Președintele Comisiei a Consiliului Federației al Federației Ruse pentru politica informațională, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe rus, ai Dumei de Stat, agențiilor de profil economic, deputați, mediul de afaceri și oameni de cultură.

„În cadrul evenimentului de anvergură, a fost prezentat un concert de muzică clasică susținut de către Iurii Rozum, pianistul și Artistul Poporului al Federației Ruse, precum de către dna Nina Șațkaia, interpretă, Artistă Emerită a Federației Ruse”, se mai arată în comunicatul ambasadei.