Un nou denunț la Procuratura Generală pe numele lui Filipov. „După suspendare utilizează în continuare bunurile publice”

Foto: Est Curier

Un nou denunț la Procuratura Generală pe numele lui Filipov. „După suspendare utilizează în continuare bunurile publice”

Președintele suspendat al raionului Dubăsari, Grigore Filipov, a fost denunțat pentru a treia oară la Procuratura Generală.  Deputata fracțiunii Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Stela Macari a depus un nou denunț la PG pe numele lui Filipov, după ce acesta a fost suspendat pe un termen de 60 de zile de către consilierii raionali, însă acesta ar utiliza în continuare bunurile publice.

„În urma mai multor discuții cu reprezentanţii Platformei DA în consiliul raional Dubăsari, astăzi am depus un nou denunț pe președintele suspendat Filipov, după ce lucrurile la nivel de conducerea raionului au luat-o razna.

Ignorând in totalitate decizia Consiliului de suspendare, acesta utilizează în continuare bunurile publice (automobil, birou, ștampila…) cât și intimidează funcționarii prin uzurparea funcției.

Sper că măcar din a treia încercare Procuratura Generală se va sesiza pe seama acțiunilor acestui personaj. Iar în contextul alegerilor parlamentare anticipate, vom avea cu un individ mai puțin din cei care pot contribui la fraudarea alegerilor în favoarea steluței,” a scris deputata pe pagina sa de Facebook.

Denunț depus de deputat DA, Stela Macari
Preşedintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, a fost suspendat din funcție pe 16 decembrie 2020 la ședința Consiliului Raional Dubăsari. Potrivit consilierilor raionali va fi formată o comisiei de anchetă „pentru abuzurile și fărădelegile făcute de Filipov.”
Atunci Filipov a calificat decizia drept ilegală.
”Condamnăm adoptarea acestor decizii nejustificate, în privința la suspendarea președintelui pe un termen de 60 de zile. Aceasta este ilegală și depășește cadrul legal, Legea privind administrația publică locală nu prevede procedura de suspendare, astfel eu în calitatea mea de președinte continui să-mi exercit atribuțiile de servicu,” declara atunci Filipov.
După suspendare Filipov a fost filmat cu folosește automobilul de serviciu, dar și atribuțiile funcției din care a fost suspendat, dovadă a acestui fapt ar fi și comunicatele de presă ale Consiului Raional Dubăsari în care sunt descrise activitățile lui Fipilov.

Anterior mai mulți consilieri raionali din Dubăsari au fost citați la Centrul Național Anticorupție, după ce au votat pentru suspendarea din funcție a președintelui raionului.

Citațiile au fost semnate de Vitalie Alexandru, șeful direcției teritoriale centru, chiar pe 31 decembrie 2020, fără a fi indicat motivul convocării.

Amintim că cel de-al doilea denunțul a fost făcut în baza unor imagini video făcute publice pe Telegram, în care Grigore Filipov oferă câte 300 de lei pentru voturi în favoarea lui Igor Dodon și PSRM. Banii erau oferiți locuitorilor din Transnistria aduși organizat să voteze la Criuleni. Deputata Stela Macari a mai depus în adresa Procuraturii Generale un denunț în privința lui Grigore Filipov, în legătură cu declarațiile acestuia privind instalarea ilegală a mai multor posturi de control de către administrația de la Tiraspol.

Filipov este membru al Partidului Socialiştilor, dar şi rudă, prin alianţă, cu Igor Dodon, cel din urmă fiind nașul de cununie al fiului lui Filipov.