Un NOU caz de răpire în Zona de Securitate.  Un bărbat a fost urcat cu forța într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută

Misiunea de Pacificare, între a fi sau a nu fi

Un NOU caz de răpire în Zona de Securitate. Un bărbat a fost urcat cu forța într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută

UPDATE: Cetățeanul Republicii Moldova, răpit de structurile nerecunoscute de la Tiraspol, a fost eliberat

În această dimineață, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, reprezentanții structurilor ilegale  de la Tiraspol au răpit din nou un cetățean al Republicii Moldova. Un locuitor din stânga Nistrului, care se deplasa spre locul de muncă. Cetățeanul a fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută. Nu se cunoaște nimic despre locul aflării lui și nici despre starea în care se află.

Anunțul a fost făcut de către Comisia Unificată de Control.

Acest caz revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și de sfidare a actelor de bază ale operațiunii de pacificare se adaugă la lista fărădelegilor comise pe parcursul lunii octombrie de așa-numitul „MGB” în sectorul de Nord al Zonei de Securitate.

  • Delegația Republicii Moldova consideră că răpirea a fost posibilă, inclusiv datorită toleranței unor membri ai Comisiei care refuză  punerea în ordinea de zi a problemei în cauză.

„Pentru noi este important să eliminăm din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Pacificare structurile de forță, care nu au dreptul să se afle acolo, iar prin aceasta să excludem sechestrarea oamenilor și îngrădirea liberei circulații”, a notat conducătorul delegației Republicii Moldova. El a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

Astăzi în orașul Bender a avut loc o nouă întrunire a membrilor Comisiei Unificate de Control. Delegația Republicii Moldova a subliniat că, în timp ce alte delegații ezită să condamne prezența și acțiunile ilegale în Zona de Securitate ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului, aceste structuri își continuă cu impertinență abuzurile îndreptate asupra populației. Cazul din această dimineață fiind un exemplu al acestor încălcări care sunt tot mai frecvente în ultimele săptămâni.

Aceste subiecte au fost ignorate de către Tiraspol, prin urmare, nefiind atins un consens pentru aprobarea ordinii de zi, ședința Comisiei Unificate de Control a fost amânată pentru a patra oară consecutiv cu încă  o săptămână.

Amintim că pe 7 octombrie  un polițist din Florești, Andrei Amarfi, și un alt cetățean simplu, a fost răpit de la Camenca de așa-zisele forțe de ordine de la Tiraspol, iar la o zi de la acest incident KGB-ul ilegal din regiune a mai sechestrat alți doi cetățeni, din aceeași localitate.