Tiraspolul reia acțiunile provocatoare în Zona de Securitate. A instalat ÎNCĂ două posturi ilegale

Foto: BIRN/courtesy of Viorica Tataru

Tiraspolul reia acțiunile provocatoare în Zona de Securitate. A instalat ÎNCĂ două posturi ilegale

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control  anunță că structurile de forță ale Tiraspolului își reiau acțiunile provocatoare în Zona de Securitate.

Ieri, 3 februarie curent, în adiacentul stației de cale ferată Bender-2, a fost observat un post mobil ilegal „grăniceresc”, iar astăzi 4 februarie, în orele în care Comisia își ținea lucrările, un alt asemenea post și-a făcut apariția la intersecția străzilor ce separă orașul Bender de satul Varnița.

„Acțiunile descrise nu reprezintă altceva decât un nou act de restricționare a liberei circulații în Zona de Securitate și de sfidare deschisă a documentelor de bază ale operațiunii de pacificare,” constată delegația Chișinăului la CUC.

Amintim că pe 21 ianuarie  administrația nerecunoscută de la Tiraspol a anunțat că va elimina posturile ilegale de control pe care le numesc „de carantină” și care au fost instalate unilateral pe linia administrativă sub pretextul măsurilor epidemiologice, însă multe din acestea au rămas pe poziții, mai nou aflăm că se instalează noi posturi.

Biroul Politici de Reintegrare: libera circulație în și dinspre regiunea transnistreană este limitată în continuare