Structurile ilegale de forță transnistrene au împușcat în blocuri de locuit în timpul unor așa-zise antrenamente

Structurile ilegale de forță transnistrene au împușcat în blocuri de locuit în timpul unor așa-zise antrenamente

 Delegația Republicii Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control anunță despre producerea unui incident în orașul Râbnița provocat la 7 septembrie curent în marja unor așa-zise antrenamente ale structurilor de forță transnistrene cu utilizarea muniției de luptă. În urma acestui caz au rămas urme de gloanțe pe pereții unor blocuri de locuit din oraș, geamuri sparte și apartamente deteriorate.

Delegația regiunii transnistrene a confirmat incidentul, a menționat că victime nu au fost înregistrate și că după o documentare suplimentară, va prezenta Comisiei alte detalii.

Cert este că pretinsele autorități, precum și presa din regiune, nu a comunicat nimic despre acest incident, însă delegația transnistreană a acuzat Chișinăul că sunt auzite sunete de focuri de armă din timpul exercițiilor de pe poligonul de la Bulboaca ce i-ar îngrijora pe locuitorii din Bender/ Tighina și din apropierea raionului Grigoriopol.

Redacția Zona de Securitate a aflat că incidentul din Râbnița s-a produs pe strada Kirova 80, fiind avariate cel puțin trei apartamente.

Imagini publicate de locatari. 

La ședința de azi partea transnistreană a făcut apel de nu admite astfel de exerciții militare în apropierea regiunii.

Ambele subiecte au fost discutat la ședința din astăzi 14 septembrie, desfășurată la Bender, la care delegația Republicii Moldova și-a reafirmat poziția fermă față de ilegalitatea posturilor instalate abuziv de structurile de forță transnistrene și cererea de a le elimina necondiționat din Zona de Securitate. detalii

Subiectul posturilor a fost dezbătut pe larg, însă principiul consensului, aplicat în cadrul Comisiei Unificate de Control, nu a permis formalizarea unei decizii în acest sens.

 Chișinăul menționează că Subiectul va rămâne în atenția Comisiei Unificate de Control pentru analiză și neadmiterea cazurilor de acest gen pe viitor.