Strategia pentru contracararea extremismului din stânga Nistrului trezește preocupări serioase Guvernului Marii Britanii 

Strategia pentru contracararea extremismului din stânga Nistrului trezește preocupări serioase Guvernului Marii Britanii 

Strategia pentru contracararea extremismului din stânga Nistrului trezește preocupări serioase Guvernului Marii Britanii  în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher împreună cu Șeful adjunct al misiunii Gary Davies și Ofițerul Politic al ambasadei Iulia Guțuleac au efectuat ieri o vizită de lucru la Tiraspol. Delegația Ambasadei Marii Britanii a avut întrevederi cu liderul regiunii transnistrene a Moldovei, Vadim Krasnoselski și negociatorul șef,  Vitali Ignatiev.

Ambasadorul Fisher a subliniat că „Guvernul Marii Britanii încurajează ambele părți să negocieze cu bună-credință, să pună în aplicare măsuri viabile de consolidare a încrederii, iar drepturile omului să fie cap de listă pe agenda de lucru ale părților. Am salutat oportunitatea de avea o discuție comprehensivă și sinceră cu dl Krasnoselski și dl Ignatiev. Printre cele discutate, am abordat și problema școlilor cu predare în grafie latină, strategia pentru contracararea extremismului a administrației din Transnistria, care trezește preocupări serioase în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și chestiuni privind comemorarea Holocaustului”.

Potrivit unui comunicat la Ambsadei Marii Britanii întrevederile au oferit, de asemenea, o bună oportunitate pentru discuții cu privire la proiectele finanțate de Ambasada Britanică, inclusiv sprijinul pentru întreprinderile mici de pe ambele maluri ale râului Nistru prin intermediul Proiectului Advanced Cross-River Capacities for Trade (Ad Trade), precum și suportul orientat către victimele violenței domestice în Transnistrian prin activitatea noastră cu ONG-ul transnistrean, Rezonanz și Organizația Internațională pentru Migrație.