SIS îndeamnă la calm. Instituția monitorizează situația de securitate în regiunea transnistreană

SIS îndeamnă la calm. Instituția monitorizează situația de securitate în regiunea transnistreană

Serviciul de Informații și Securitate reacționează la ultimele evoluții din stânga Nistrului, făcând referire la cele două explozii care s-au produs în această dimineață pe teritoriul centrului teleradio „Maiak” din raionul Grigoriopol.

Astfel, SIS a anunțat printr-un comunicat de presă că monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare. Subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate  publicului larg.
În comunicatul SIS se mai arată că, instituția și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept.
Totodată, reprezentanții Serviciului de Informații și Scuritate îndeamnă societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război. Mai mul, SIS contează pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova.
Instituția promite că pe acest subiect de securitate comunicarea va fi realizată într-o manieră centralizată de către autoritățile publice ale Republicii Moldova.
Deocamdată, la exploziile din această dimineață autoritățile centrale de la Chișinău nu au venit cu nicio reacție.