Rusia a pus pe picior de egalitate Moldova cu regiunea transnistreană. Boxe separate și exponenți ai regimului la ceremonia de întâmpinare

Așa-zisul ministru al sănătății din regiune, Cristina Albul și așa-zisul ministrul adjunct de externe, Alexandru Stețiuc

Rusia a pus pe picior de egalitate Moldova cu regiunea transnistreană. Boxe separate și exponenți ai regimului la ceremonia de întâmpinare

Situație fără precedent în istoria Republicii Moldova. La evenimentul de primire a donației umanitare în volum de 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V, care a ajuns astăzi la Chișinău, au fost prezenți și exponenții regimului separatist de la Tiraspol, așa-zisul ministru al sănătății din regiune, Cristina Albul și așa-zisul ministrul adjunct de externe, Alexandru Stețiuc, care au primit 62 de mii de doze – repartizate regiunii transnistrene.

Mai mult ca atât, aceștia au organizat și un briefing de presă pe pista de aterizare. Este pentru prima oară când donațiile de vaccin din partea partenerilor externi sunt delimitate teritorial. Până acum repartizarea dozelor era coordonată de ministerul Sănătății de la Chișinău.

Astăzi, boxele cu ser pentru regiunea transnistreană au fost ridicate direct de către administrația nerecunoscută de pe platforma aeronavei aterizate pe aeroportul Internațional Chișinău și duse în stânga Nistrului.

O altă situație ieșită din comun înregistrată astăzi este că presa din regiune, la fel, a fost prezentă la eveniment, asta în timp ce jurnaliștii de pe malul drept nu au acces pe teritoriul ocupat.

În acest timp, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Olga Cebotari, distribuia pe o rețea de socializare fotografii cu peisaje de primăvară.

La eveniment a fost prezentă președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar nu a menționat nimic despre prezența pretinșilor oficiali din stânga Nistrului. 

Până în acest moment autoritățile de la Chișinău nu au reacționat la acțiunile petrecute astăzi.