Primul contact, Chișinău – Tiraspol, după exploziile din Transnistria, a  avut loc

Primul contact, Chișinău – Tiraspol, după exploziile din Transnistria, a avut loc

Prima întâlnire la nivel de conducere a Republicii Moldova cu exponenții regimului de la Tiraspol, după seria de explozii ce a avut loc pe 26-27 aprilie în stânga Nistrului, a avut loc în aceasta seara la Varnita.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și consilierul Maiei Sandu pe probleme de securitate, Dorin Recean, s-au întâlnit cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Purtătoarea de cuvânt a Președinție a confirmat această informație pentru Zona de Securitate:

„Un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și din care face parte și consilierul prezidențial Dorin Recean, a avut o întâlnire cu Vadim Krasnoselski. Discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune.” 

La întâlnire se presupune că pe lângă Krasnoselski a fost prezent și Vitali Ignatiev, pretinsul ministru de externe al regiunii.

Recent, Ignatiev a declarat că Moldova trebuie să încheie un acord de pace cuprinzător cu regimul de la Tiraspol în care să garanteze neagresiunea reciprocă. „Trebuie să ne despărțim pașnic, la fel ca Cehia și Slovacia”.

 

A fost lansat canalul de telegram Zona de Securitate. Abonați-vă