Primarul de Hagimus, Anatolie Iepure, a decedat într-un accident rutier pe traseul Bender – Căușeni

Primarul de Hagimus, Anatolie Iepure, a decedat într-un accident rutier pe traseul Bender – Căușeni

Primarul localității Hagimus, Anatolie Iepure, a decedat în noaptea zilei de ieri într-un accident rutier. La ora 22:30, Poliția din Căușeni a fost sesizată precum că la intrarea în orașul Căușeni s-a produs accident în traficul rutier. Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit preliminar, că un bărbat de 68 ani, deplasându-se cu automobilul de model Dacia Duster din direcția orașului Bender spre orașul Căușeni, a pierdut controlul asupra volanului, derapând de pe traseu, ulterior tamponându-se în parapetul metalic de la marginea carosabilului.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal, pentru a fi stabilite toate circumstanțele producerii accidentului rutier.

Cu mai puțin de două săptămâni în urmă primarul a avut un discurs critic asupra regimului din stânga Nistrului în care a evidențiat mai multe probleme create de aceștia. Anatolie Iepure s-a expus pe subiecte ce ține de etnie, limbă, neutralitatea țării și ilegalitatea acțiunilor structurilor de la Tiraspol.

Primarul de Hagimus prezent la întâlnirea primarilor cu exprim-ministrul Ion Chicu în 2020 s-a arătat revoltat de cedările pe care le face Chişinăul, în raport cu Tiraspolul, fără să ceară în schimb respectarea drepturilor propriilor cetăţeni.

Mai mult, el a amintit şi s-a arătat nemulţumit că Igor Dodon în timpul mandatului de președinte a depus flori, împreună cu șeful regimului separatist de la Tiraspol, la monumentul cazacilor de la Bender, care în 1992 au tras în polițiștii moldoveni.

Anatol Iepure avea 68 de ani.  În perioada anilor 1999-2003 și 2015-2019 a fost primar PLDM în satul Hagimus, Căușeni. De asemenea, a participat la războiul de pe Nistru din 1992.