Pretinsul guvern de la Tiraspol a demisionat. Noul “premier” al regiunii ar putea fi Alexandr Rozenberg

Pretinsul guvern de la Tiraspol a demisionat. Noul “premier” al regiunii ar putea fi Alexandr Rozenberg

Așa-numita garnitură executivă a regiunii transnistrene a fost demisă. Un pretins decret în acest sens a fost semnat de liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Astfel, în aceste condiții Alexandr Martînov, pretins șef al cabinetului de miniștri din Tiraspol, și ceilalți așa-numiți reprezentanți ai guvernului regiunii au plecat în demisie.

Potrivit deciziei semnate de Krasnoselski, atribuțiile de “premier” al regiunii au fost preluate de Stanislav Casapa, pretins vicepremier pentru reglementare juridică și relații cu “autoritățile statului” – șeful aparatului executivului Tiraspolului.

În actul emis de liderul de la Tiraspol se mai arată că “guvernul RMN trebuie să activeze până la formarea unui nou guvern. Decizia intră în vigoare din ziua următoare a datei publicării oficiale”.

Presa din partea stângă a Nistrului titrează că noul șef al așa-numitului guvern al regiunii transnistrene urmează să fie Alexandr Rozenberg. Candidatura acestuia deja a fost prezentată Sovietului Suprem spre exeminare de către liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Cine este Alexandr Rozenberg:

Alexandr Rozenberg este născut la data de 18 octombrie 1967 în orașul Ладижин, în regiunea Vinița, Ucraina.

În 1986 obține specialitatea de electrician la colegiul de energie din stânga Nistrului, ulterior a lucrat în calitate de electrician la sovhozul “Proges” din satul Tașlîc, raionul Grigoriopol.

În 1988 a intrat la studii la Institutul agricol din Chișinău “M.V. Frunze”, pe care l-a absolvit în 1994 și obține diplomă de inginer-electrician.

Din 1995 deține funcția de inspector al inspecției de supraveghere energtică la compania energetică “Dnestrenergo”.

Din anul 2000 deține diverse funcții în pretinsul guvern din stânga Nistrului.

Din 2009 până în 2010 a ocupat funcția de director-executiv la “Expresstrans”.

În perioada 1 martie 2012 până în 19 ianuarie 2022 a lucrat la combinatul de pâine din Tiraspol.

La data de 19 ianuarie 2022, printr-un pretins decret al liderului Krasnosleski, Rozenberg a fost numit în funcția de  ministru al Agriculturii din regiune.

Alexandr Rozenberg este căsătorit și are doi copii.