Pregătirile de noul an de studii au fost discutate la Guvern cu directorii școlilor din regiunea transnistreană

Pregătirile de noul an de studii au fost discutate la Guvern cu directorii școlilor din regiunea transnistreană

La Guvern a avut loc o ședință de lucru cu participarea directorilor și a unor cadre didactice din cele 8 instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Întâlnirea a fost organizată de către Biroul politici de reintegrare în comun cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Au fost puse în discuție dificultățile cu care se confruntă cele 8 școli cu predare în limba română și posibile modalități de intervenție întru soluționarea acestora, în contextul pregătirilor pentru noul an școlar.

„Au fost date asigurările deplinei deschideri din partea Biroului și a Ministerului Educației și Cercetării privind depunerea tuturor eforturilor necesare pentru asigurarea bunei funcționări a acestor școli, fiind convenită menținerea și în continuare a unui dialog activ în interesul elevilor, profesorilor și a desfășurării unui proces educațional calitativ,” se arată într-un comunicat emis de Biroul politici de reintegrare.

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a fost informat despre mersul implementării proiectelor finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, principalele realizări obținute de către instituțiile de învățământ în anul de studiu 2021-2022, dar și obiectivele planificate pentru noul an școlar.