Oleg Serebrian este în Georgia. A mers la „Linia de Contact” cu teritoriile georgiene ocupate de Rusia

Oleg Serebrian este în Georgia. A mers la „Linia de Contact” cu teritoriile georgiene ocupate de Rusia

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian se află, pentru prima oară, în vizita de lucru în Georgia. Oficialul a avut o întrevedere cu Tea Akhvlediani, Ministrul de stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică, cu Zurab Azarashvili, Ministrul persoanelor intern-strămutate din teritoriile ocupate, muncii, sănătății si afacerilor sociale al Georgiei și cul Tibor Kozma, șef al Misiunii de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia.

„Delegația moldovenească condusă de Vicepremierul Oleg Serebrian, a efectuat o vizită în localitatea Odzisi, în proximitatea „Liniei de Contact” cu teritoriile ocupate/necontrolate de Tbilisi și familiarizarea îndeaproape cu activitatea Misiunii civile de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia și alte bune practici în domeniu,” se arată în comunicatul emis de Guvern.


Procesul gestionării problemei persoanelor intern-strămutate din teritoriile ocupate/necontrolate, a fost un alt subiect de discuție. Totodată, Guvernul mai comunicăm că s-a vorbit și despre practicile de acomodare, politicile sociale/programele de sprijin aplicate în Georgia față de locuitorii acestor teritorii.

A fost abordat contextul regional de securitate și managementului riscurilor și vulnerabilităților curente legate de războiul din Ucraina și măsurile de sprijin acordate refugiaților ucraineni, precum și necesitatea de a continua dialogul interinstituțional pe aspecte ce țin de reglementarea pașnică și durabilă a conflictelor de pe teritoriile Republicii Moldova și Georgiei.

Vizita Vicepremierului Serebrian la Tbilisi are loc la invitația Ministrul de stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică și se desfășoară în perioada 30-31 ianuarie curent. Din componența delegației de la Chișinău fac parte și Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Ruslan Bolbocean și Șeful adjunct al Biroului politici de reintegrare Eugen Cara.