Ministerul de Externe, îngrijorat de evoluțiile situației de securitate regională. Popescu s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori

Ministerul de Externe, îngrijorat de evoluțiile situației de securitate regională. Popescu s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut o serie de discuții privind evoluțiile situației de securitate regională și implicațiile acesteia pentru Republica Moldova. Acesta s-a văzut astăzi cu ambasadorul României, Daniel Ioniță, ambasadorul Ucrainei, Marko Șevcenko și cu ambasadorul Federației Ruse – Oleg Vasnețov.

În timpul întrevederii cu ambasadorul Ucrainei Marko Șevcenko, Popescu a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

„Republica Moldova se pronunță pentru discuții cuprinzătoare și incluzive cu privire la consolidarea securității europene, care să ia în considerare respectarea intereselor și îngrijorărilor tuturor statelor vizate.” – a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Pe lângă suviectul cu privire la securitatea europeană vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu Daniel Ioniță despre procesul de pregătire a viitoarei Ședințe Comune a celor două Guverne.

„Am salutat dialogul politic foarte dinamic din ultima perioadă și am convenit să accelerăm implementarea proiectelor bilaterale în sectoare cheie ce se regăsesc în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova, semnată la București, la 23 noiembrie 2021”.

Întrevederea din oficialul moldovean și ambasadorul Federației Ruse – Oleg Vasnețov, la fel, au avut un schimb de opinii privind viziunea părților asupra evoluțiilor situației regionale, dar s-a axat pe dezvoltarea relației bilaterale.

„Am confirmat disponibilitate noastră pentru menținerea unui dialog constructiv la toate nivelurile și organizarea mai multor vizite bilaterale în perioada imediat următoare.”

Citește și:

Ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la MAEIE, după ce a participat la „inaugurarea” lui Krasnoselski