Mesajul de condoleanțe al Biroului pentru Reintegrare: „A plecat lăsând în urmă tristețea și durerea faptului neîmplinit: de a trăi în libertate, pace și demnitate în țara lui”

Valeriu Mițul, mai 2021

Mesajul de condoleanțe al Biroului pentru Reintegrare: „A plecat lăsând în urmă tristețea și durerea faptului neîmplinit: de a trăi în libertate, pace și demnitate în țara lui”

Echipa Biroului politici de reintegrare a venit astăzi, după trecerea în neființă a fostului primar de Corjova, Valeriu Mițul, cu un mesaj de condoleanțe. „A plecat lăsând în urmă tristețea și durerea faptului neîmplinit: de a trăi în libertate, pace și demnitate în țara lui, pe meleagul natal, lângă malul râului Nistru,” se arată  în mesajul postat de Birou pe pagina instituției.

„Cu profundă tristețe am aflat despre trecerea în neființă a lui Valeriu Mițul, veteran de război, ex-primar și consilier al comunei Corjova, un apărător ferm al suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Valeriu Mițul a fost un promotor constant al dezideratului de reintegrare a țării și un om de o valoare inestimabilă.

În aceste clipe, adresăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, prietenilor, colegilor care au muncit împreună și i-au prețuit valorile și aspirațiile sale.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe curajosul bărbat al neamului, profesionistul și omul plin de demnitate, Valeriu Mițul.

Viceprim ministrul pentru reintegrare Vlad Kulminski

Echipa Biroului politici de reintegrare din cadrul Cancelariei de Stat”

Valeriu Mițul, fost primar al satului Corjova și participant al Războiului de pe Nistru a decedat în această dimineață din cauza unor probleme de sănătate. În anul 2011, fostul primar a suferit un atac de cord, survenit în urma unui conflict cu miliția transnistreană. De atunci, inima i-a slăbit, iar starea sa de sănătate s-a agravat.