Maia Sandu a vorbit cu Klaus Iohannis despre rezolvarea conflictului din regiunea transnistreană

Foto: Europalibera

Maia Sandu a vorbit cu Klaus Iohannis despre rezolvarea conflictului din regiunea transnistreană

Președintele României, Klaus Iohannis, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta a fost primit la Președinție de către Maia Sandu, cei doi lideri au avut o discuție tête-à-tête, inclusiv despre reglementarea conflictului din regiunea transnistreană, după care au făcut declarații de presă. Președintele României a subliniat semnificația importantă a României în procesul de negocieri și  pledează pentru găsirea unei soluții fără afectarea viitorului  european al Republicii Moldova. 


„În cadrul discuțiilor am subliniat relevanța majoră acordată de România reglementării conflictului din regiunea transnistreană cu respectarea integrității teritoriale și a suveranității Republicii Moldova și mai ales fără afectarea viitorului său Pro european.”

Declarațiile pot fi vizionate aici.

Liderul de la Cotroceni a revenit la Chișinău pentru prima dată în ultimii 5 ani. Ultima dată a vizitat țara noastră în timpul mandatului lui Nicolae Timofti. Această vizită este un semnal de deschiderea către instituția Prezidențială în frunte cu Maia Sandu, aceasta fiind prima vizită la nivel înalt primită după preluarea mandatului de preşedinte.