Maia Sandu a avut o conversație telefonică cu Secretarul general al NATO. Stoltenberg a scris că a avut o discuție bună

Maia Sandu a avut o conversație telefonică cu Secretarul general al NATO. Stoltenberg a scris că a avut o discuție bună

Președintele Maia Sandu susține că datorită cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale. Declarațiile au fost făcute în timpul unei conversații telefonice cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO.
În cadrul discuției Maia Sandu i-a mulțumit Secretarul general pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. Despre convorbirea dintre cei doi oficiali a anunțat Sandu care a scris pe pagina sa de Facebook că:
„Am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional.
Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune.”
La rândul său, Jens Stoltenberg, a scris că a avut o discutie bună cu Maia Sandu, acesta făcut o postare pe Twitter despre aceasta.
„Am avut o bună discuție cu președintele @sandumaiamd pentru a o felicita pentru alegerea sa. # NATO își menține angajamentul de a consolida cooperarea noastră și de a ajuta la modernizarea instituțiilor de apărare și securitate ale # Moldovei.”