LIVE. Thomas Mayr-Harting susține un briefing, după discuțiile cu Chișinăul și Tiraspolul

Sursa: OSCE

LIVE. Thomas Mayr-Harting susține un briefing, după discuțiile cu Chișinăul și Tiraspolul

Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting susține un briefing.

Thomas Mayr-Harting s-a aflat în Republica Moldova în perioada 23-25 mai pentru a examina situația actuală în procesul de reglementare transnistreană și, „împreună cu părțile, identifica pași concreți pentru avansarea reglementării.”

Ieri premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, potrivit unui comunicat al guvernului, s-a vorbit în mod special despre asigurarea liberei circulații între ambele maluri ale Nistrului și eliminarea restricțiilor impuse în perioada pandemiei, respectarea drepturilor fundamentale ale omului și provocările de securitate din regiune, continuarea dialogului și menținerea unei dinamici pozitive în cadrul platformelor de negocieri, dar și despre necesitatea stabilirii și pregătirii unei noi runde de întâlniri în formatul 5+2.

Thomas Mayr-Harting a accentuat necesitatea avansării în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și intensificarea eforturilor autorităților în obținerea unor rezultate tangibile în acest an, se mai arată în comunicatul guvernului.

După întrevederea cu oficialii de la Chișinău reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru reglementarea transnistreană a plecat la Tiraspol. Acolo s-a văzut cu Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic al regimului separatist, Vitali Ignatiev.

În cadrul întâlnirilor sale, Mayr-Harting s-a axat pe pregătirea terenului pentru vizita mediatorilor și a observatorilor în Republica Moldova în perioada 2-4 iunie.