LIVE. Promo-LEX: „Prima condamnare definitivă a unui ”milițian” din regiunea transnistreană pentru aplicarea torturii”

Foto: Zona de Securitate

LIVE. Promo-LEX: „Prima condamnare definitivă a unui ”milițian” din regiunea transnistreană pentru aplicarea torturii”

Urmăriți live briefing-ul de presă organizat de Asociația Promo-LEX cu tema „Prima condamnare definitivă de către instanțele constituționale de judecată a unui ”milițian” din regiunea transnistreană pentru aplicarea torturii”

Condamnarea se referă la o răpire din 2015. Atunci, doi soți din satul Vertiujeni, raionul Florești au fost scoși cu forța din casă și impuși să treacă prin umilința și torturile unui sistem ilegal care se considera, până acum, de nepedepsit. Deși, au trecut mai bine de 5 ani de la noaptea în carea viața liniștită de la sat a soților din Vertiujeni a fost zdruncinată de o răpire plină de cruzime.

Expertiza medico-legală, efectuată după eliberarea victimelor în 2015 a stabilit numeroase traumatisme fizice pe corpurile acestora, tot atunci au fost constatate consecințe psiho-emoționale, ca urmare a presiunilor la care au fost supuse în timpul detenției ilegale. Suplimentar, cuplul de la Vertiujeni a fost nevoit să treacă și un curs de reabilitare în cadrul Centrului de Reabilitare a Victimelor Torturii ”Memoria”, care a eliberat și o expertiză în acest sens ce a fost luată ca probă în cadrul dosarului penal.

Un material video la acest subiect găsiți mai jos.