Krasnoselski s-a trezit cu 31 de mii de doze de Sputnik V în loc de 62 de mii. Abia la depozit a aflat numărul real

Krasnoselski s-a trezit cu 31 de mii de doze de Sputnik V în loc de 62 de mii. Abia la depozit a aflat numărul real

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat astăzi că Republica Moldova a primit 71 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dar nu 142 de mii așa cum a anunțat anterior Igor Dodon și serviciul de presă al Parlamentului.  71 de mii de doze dintre care 31 de mii au fost repartizate regiunii transnistrene. Nici Tiraspolul nu cunoștea numărul exact de doze care a ajuns în cele din urmă în regiune. Vadim Krasnoselski a anunțat sâmbătă cu mult fast despre faptul că în regiune au fost aduse 62 mii doze de vaccin, astăzi însă spune că numărul real e de 31 mii doze.

Acest lucru a fost descoperit la sosirea serului  în depozitul Centrului pentru Igienă și Epidemiologie din Tiraspol. Krasnoselski a mai adăugat că cealaltă componentă a serului va ajunge în regiune mai târziu, fără să precizeze data. 

Declarațiile anterioare ale lui Krasnoselski demonstrează că nici el nu a știut câte doze va primi în final.

 

Precizăm că, Sputnik V are o particularitate ce-l face diferit de toate celelalte vaccinuri anti-COVID, doza 1 și doza 2 diferă. Dacă la AstraZeneca, Pfizer sau Moderna injectezi aceeași substanță și la prima doză și la rapel, atunci la Sputnik V e diferit. La prima doză e introdus adenovirusul AD26, la a doua AD5. În Moldova a ajuns doar AD26.