Krasnoselski respinge informațiile privind pregătirea anumitor acțiuni de atac în direcția Ucrainei

Krasnoselski respinge informațiile privind pregătirea anumitor acțiuni de atac în direcția Ucrainei

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a venit cu un mesaj în contextul situației din Ucraina. Krasnoselski spune că nu a avut niciodată planuri de agresiune față de ucraineni și nu va avea niciodată.

“Fac un apel în primul rând la locuitorii Ucrainei, în special, la regiunile Vinița și Odesa, precum și la ucrainenii din Transnistria și la toți cei care au rude și prieteni în țara vecină.

De câteva zile, unele mass-media ucrainene și diverse rețele de socializare răspândesc în mod activ zvonuri și informații false despre o anumită amenințare din partea Transnistriei, despre pregătirea unui presupus atac și alte presupuneri inadecvate.

Pot spune cu încredere: toți cei care răspândesc aceste informații false fie nu au absolut niciun control asupra situației, fie sunt provocatori care escaladează în mod deliberat situația.

Nu am avut niciodată planuri de natură agresivă față de vecinii noștri și nu vom avea niciodată…

Ținând cont de evenimentele petrecute în Ucraina, am semnat un decret corespunzător și am creat o Celulă Operațională pentru a oferi asistența necesară tuturor cetățenilor străini care au fost nevoiți să sosească în Transnistria. Vom face totul pentru a ajuta oamenii din Ucraina care se află într-o situație dificilă, se arată în adresarea lui Krasnoselski.