Krasnoselski l-a demis pe Mova și a numit un nou așa-zis ministru de interne în stânga Nistrului. Cine este Neagu

Krasnoselski l-a demis pe Mova și a numit un nou așa-zis ministru de interne în stânga Nistrului. Cine este Neagu

Vitalii Neagu a fost „numit”  în așa-zisa  funcție de ministru al afacerilor interne de la Tiraspol prin decretul liderului separatist, Krasnoselski. Acesta este omul holdingului Sheriff care controlează toate organele de conducere a regiunii, în trecut a fost consilier în departamentul juridic al companiei monopoliste Sheriff.

Numirea a fost făcută după ce tot astăzi a fost demis fostul așa-zis ministru, Ruslan Mova. În regiune se vorbește că Mova ar fi un viitor candidat pentru „alegerile prezidențiale” din regiune ce vor avea loc în această toamnă, iar între acesta și Krasnoselski ar fi o tensiune de mai mult timp. 

Neagu este în sistemul de justiției ilegal din regiune din 1997, acesta este originar din orașul Slobozia. Numele acestuia figurează în Lista persoanelor responabile de violarea drepturilor omului, prezentantă de Promo-LEX. Potrivit căreaia se face vinovat de încălcare dreptului la un proces echitabil, el fiind unul din judecătorii „Curții Supreme de la Tiraspol” care a menținut sentința ilegală de condamnare pe cauza- Panteleiciuc c. Moldovei şi Rusiei de la CEDO.  

Este absolvent al Universității din stânga Nistrului. T.G. Șevcenko este licențiat în jurisprudența la Academia Rusă de Administrație Publică sub președintele Federației Ruse. Specialitatea „Sociologia managementului”.

Și-a început cariera în 1997 în așa zisa Procuratură din Slobozia.

Din 2001 a ocupat funcția de procuror superior pentru supravegherea executării legilor în procesul penal al instituție ce mimează funcția unei Procuraturii Generale.

În 2004, a fost numit șef al departamentului de supraveghere a investigațiilor și anchetelor în organele de afaceri interne ale departamentului de anchetă al „Procuraturii” RMN.

Din 2006 a lucrat ca „judecător” al Judecătoriei Slobozia. În același an, a fost numit în funcția de judecător al „Curții Supreme” a RMN.

Din 2008 până în 2012 a lucrat ca consilier juridic în departamentul juridic al companiei Sheriff.

Din 2010 este membru al Comisiei Electorale Centrale a RMN.

Din 2012 până în 2016 – avocat .

Din 2016 până în 2021 – Președinte al Comitetului vamal de stat al RMN.

Căsătorit are doi copii.