Ionel Istrati a fost vedeta „Zilei Transnistriei”: Vin mereu cu mare drag la Patrie

Ionel Istrati a fost vedeta „Zilei Transnistriei”: Vin mereu cu mare drag la Patrie

Ionel Istrati a cântat pe 2 septembrie în orașul Râbnița, în ziua când este sărbătorită cea de-a 32-a aniversare a așa-numitei republici moldovenești nistrene.

Interpretul a evoluat pe scările Casei de Cultură din oraș sub drapelul regiunii separatiste, roșu-verde-roșu și steagul Federației Ruse.

Istrati știa că nu a fost invitat la un concert simplu, iar ziua în care regiunea transnistreană a decis să se separe de Republica Moldova este pentru el una foarte și foarte frumoasă.

„Îmi este foarte plăcut să mă aflu aici, Ziua de Naștere a Transnistria este o sărbătoare, foarte și foarte frumoasă… Îmi place foarte mult aici, eu tot sunt din Transnistria din s. Țibuleuca raionul Dubăsari, vin mereu cu mare drag la Patrie, ea îmi este foarte dragă,” a declarat acesta în timpul concertului.

De pe scenă Istratii a anunțat că merge să cânte și la Tighina/Bender.

Recent, Ionel Istrati, cunoscut publicului în mod special pentru interpretarea piesei „Eu numai, numai” a lui Alexandru Lozanciuc, a cântat și la Moscova la  la principalul post de propagandă al Kremlinului, Atunci cântărețul s-a supărat foc pe jurnaliștii  Ziarului NAȚIONAL, care au remarcat „că acesta a mers să distreze rușii a căror armată bombardează și omoară oameni în Ucraina, rupând teritorii dintr-un stat suveran.”

Menționăm că Istrati a cântat și pe 27 august de Ziua Independendentei Republicii Moldova la Orhei.

Evoluția de la Râbnița poate fi urmărită de la minutul 48.