Încă un candidat în cursa „prezidențială” de la Tiraspol

Încă un candidat în cursa „prezidențială” de la Tiraspol

Împotriva lui Vadim Krasnoselski la așa-numitele alegeri prezidențiale din stânga Nistrului va candida, Anatoli Dirun, directorul Școlii de studii politice de la Tiraspol. Anunțul a fost făcut în seara zilei de duminică, 12 septembrie.

„Pentru toată lumea este evident că situația social-economică din republică (din regiunea transnistreană- n.red.) este catastrofală. Ultimii cinci ani au demonstrat că sistemul monopolist nu este în stare să schimbe viața oamenilor în bine. Echipa noastră știe să schimbe lucrurile. A venit timpul unor decizii noi”, a declarat Anatoli Dirun într-o înregistrare video plasată pe o rețea socială.

În stânga Nistrului așa-zisul scrutin prezidențial va avea loc peste 2 luni, pe 12 decembrie.

Anatoli Dirun are 44 de ani, în perioda 2000 – 2005 a fost deputat în Consiliul municipal al deputaților din Tiraspol. De două ori a fost deputat al Sovietului Suprem al regiunii. În 2013, a condus grupul de inițiativă pentru crearea Mișcării Publice „Unitatea Poporului”. Acesta fost membru a partidului „Obnovlenie!, formațiune ce l-a susținut pe Krasnoselski în campania electorală din 2016. 

În centrul fotografiei este Igor Smirnov, primul lider separatist de la Tiraspol

Dirun este un aprig susținător al independenței teritoriale a Transnistriei față de Republica Moldova și de nenumărate ori a declarat existența „poporului transnistrean”, drept unul diferit de locuitorii malului drept al Republicii Moldova.

Amintim că ieri și liderul separatist, Vadim Krasnoselski, și-a anunțat candidatura pentru un al doilea mandat în așa numita funcție de președinte al Republicii Moldovenești Nistrene, nerecunoscută de niciun stat în lume.