VIDEO. Împingătorul fluvial de la Molovata – schimbări spre bine și speranțe de a reînnoi mica flotă

VIDEO. Împingătorul fluvial de la Molovata – schimbări spre bine și speranțe de a reînnoi mica flotă

Împingătorul fluvial de la Molovata a trecut peste o reabilitare post COVID cum nu a mai fost. Motoare noi, un „sediu” construit din temelie și o platformă reconstruită, ce va fi pusă în curând pe apă, sunt principalele schimbări menite să facă munca echipajelor mai ușoară și călătoriile pasagerilor mai sigure.

Căpitanul Serghei ne-a arătat mecanismul împingătorului din interior. El cunoaște fiecare șurub și mecanism – când a fost instalat, schimbat și cum trebuie să fie îngrijit. Este marinar de profesie de 34 de ani, 25 dintre care i-a petrecut pe Nistru, între Molovata veche și cea nouă. A fost unul din cei care a început Istoria Bacului Molovata – de la două cooperative piscicole la obiect strategic. În vremea conflictului, Bacul a fost un pod salvator pentru băștinași și soldați, iar pe timp de pace este calea liberă dintre maluri.

Cum arată totul, vedeți în video!

Acest produs a fost realizat cu suportul financiar al European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.