Ignatiev, supărat că a pierdut avionul spre Moscova, din cauza controlului amănunțit pe aeroportul din Chișinău

Ignatiev, supărat că a pierdut avionul spre Moscova, din cauza controlului amănunțit pe aeroportul din Chișinău

Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, ce urma să zboare aseară spre Federația Rusă, a piedru zborul și învinuieşte de acest fapt autoritățile Republicii Moldova.  Vitalie Ignatiev urma să plece cu o aeronavă obișnuită, dar s-a reținut la etapa de control și nu a mai ajuns la Moscova.

„Prin întârzierea deliberată a procedurilor de control al pașapoartelor și a verificărilor aprofundate numite de „linia a doua”, inclusiv prin inspecția bunurilor personale și a bagajelor.  Această provocare a fost sancționată de conducerea Republicii Moldova, care, sub pretextul executării de către Poliția de frontieră a Republicii Moldova, a unor proceduri tehnice au zădărinicit plecarea. Prin provocarea de ieri, Chișinăul și-a demonstrat atitudinea reală față de valorile, drepturile și libertățile democratice”, se arată într-un comunicat emis de pretinsul minister din regiune.

UPDATE: Biroul Politici de Reintegrare a declarat pentru Zona de Securitate, în legătură cu aceste acuzații, că „nu a fost notificat despre o deplasare de serviciu a negociatorului-șef din partea Tiraspolului la Moscova.”

UPDATE: Același lucru l-au confirmat și Poliția de Frontieră: Nu am fost notificați de BPR despre posibila vizita de lucru a persoanei în cauză. Totodată toți călătorii trec procedurile de control al trecerii frontierei de stat fără discriminare sau facilitați.

Amintim că recent o delegația de la Tiraspol, condusă de pretinsul spicher transnistrean, Alexandr Korșunov, a fost la Moscova săptămâna trecută. Aceștia au mers acolo cu voia Chișinăului și a Misiunii OSCE în Moldova, această permisiune a fost însă folosită de Tiraspol împotriva Chișinăului. Mai multe citiți aici.

  • Solicitarea unei permisiuni este necesară după ce Biroul Politici de Reintegrare a introdus, începând cu 1 august, mecanismul de notificare – permitere a trecerii peste frontiera de stat a pretinșilor funcționari din regiunea transnistreană ce merg peste hotare în afara deplasărilor private.