Guvernul a aprobat 36 de proiecte, cu un buget de 15 mln. de lei, în cadrul Programul activităților de reintegrare

Guvernul a aprobat 36 de proiecte, cu un buget de 15 mln. de lei, în cadrul Programul activităților de reintegrare

Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, care prevede finanțarea a 36 de proiecte de dezvoltare în perimetrul Zonei de Securitate, cu un buget total de 15 mln. de lei.

Au fost selectate și vor fi implementate 22 de proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, 11 proiecte de reparație și de dotare a edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare, 2 proiecte de amenajare a zonelor de agrement și a altor spații publice, precum și un proiect de acordare a suportului financiar pentru asigurarea activității delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

În perioada 2011-2021 au fost implementate 11 programe guvernamentale de reintegrare a țării, cu realizarea a 476 de proiecte în valoare de peste 141 mln. de lei, având drept obiectiv soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate, dezvoltarea comunitară durabilă, realizarea dezideratului de reintegrare a țării ș.a.

Mai jos puteți vizualiza locația proiectelor ce vor fi implementate.