FOTO: Tiraspolul a încercat să desfășoare acțiuni electorale și pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale, dar au fost opriți

FOTO: Tiraspolul a încercat să desfășoare acțiuni electorale și pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale, dar au fost opriți

Regimul ilegal de la Tiraspol a încercat să desfășoare acțiuni electorale, în legătură cu scrutinul neconstituțional ce are loc astăzi în stânga Nistrului, și  pe teritoriul controlat de autoritățile de la Chișinău. Mai exact, câțiva membri ai pretinsei secției de votare nr.61 din satul Dzerjinskoe, r. Dubăsari au încercat să ajungă în satul Doroțcaia pentru a desfășura procesul de vot la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru Zona de Securitate de către Inspectoratul de Poliție Dubăsari care a identificat persoanele și a întors automobilul în care se aflau acestea împreună cu urna și buletinele de vot.

Potrivit IP Dubăsari la intrarea în s.Doroțcaia, r.Dubăsari, de către angajații poliției a fost stopat un automobil cu numere de înmatriculare transnistrene în care se aflau patru persoane. „În urma verificării s-a stabilit că în automobil sunt prezente materiale electorale și urna mobilă destinată votării la domiciliu, toate persoanele fiind reprezentanți ai pretinsei secției de votare nr.61 din s. Dzerjinskoe și aveau intenția de a se deplasa în s.Doroțcaia pentru a desfășura procesul de vot la domiciliu. De către IP Dubăsari, au fost întreprinse un șir de măsuri pentru neadmiterea desfășurării procedurii de vot, astfel automobilul indicat împreună cu reprezentanții secției de vot au făcut cale întoarsă, deplasându-se spre direcția orașului Dubăsari.”

Mașina în care se afla urna mobilă și buletinele de vot

Poliția informează că va continua monitorizarea situației la limita administrativă întru evitarea situațiilor provocatoare în Zona de Securitate.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova a catalogat că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova.

„În acest context, reiterăm poziția Guvernului Republicii Moldova că astfel de ”alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Subliniem că asemenea exercițiu ”electoral” se desfășoară în condiții de nerespectare a standardelor democratice internaționale, cazurilor de suprimare sistemică a libertății de exprimare și a pluralismului de opinii, prezenței unei cenzuri informaționale dure în regiune și altor încălcări ale drepturilor omului,” se arată într-un comnicat emis de Biroul Politici de Reintegrare pe 8 decembrie.

Citește și:

FOTO. Din Federația Rusă la „alegerile” din stânga Nistrului a venit o întreagă delegație. Aceștia s-au întâlnit și cu deputații socialiști