FOTO: Dozele de vaccin, AstraZeneca, au fost transmise în regiunea transnistreană

FOTO: Dozele de vaccin, AstraZeneca, au fost transmise în regiunea transnistreană

Cele 1810 de doze de vaccin care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru Republica Moldova au fost transmise astăzi  în regiunea transnistreană. Lotul umanitar a fost preluat de către specialiștii din sfera medico-sanitară din regiunea transnistreană, anunță Biroul Politici de Reintegrare. 

„De menționat, că aspectele privind preluarea, administrarea și monitorizarea reacțiilor vaccinului la prima etapă a vaccinării a populației pe ambele maluri ale râului Nistru, au constituit subiectul central al discuțiilor purtate dintre experții  grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății din partea Chișinăului și Tiraspolului, în cadrul ședințelor recent organizate, fiind abordate și în cadrul cursurilor de instruire conduse de către specialiștii de profil ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății. Exprimăm înalta apreciere și recunoștință Guvernului României pentru generozitatea manifestată și sprijinul necondiționat,” se arată într-un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

Din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, regiunii transnistrene i-au fost repartizate următoarele:

– 1810 doze de vaccin AstraZeneca;

– 100000 buc. măști chirurgicale;

– 10000 buc. măști de protecție de tip FFP3;

– 9000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă;

– 500 perechi încălțăminte de protecție;

– 10000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie.

Amintim că Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a încercat ieri să ascundă că cele peste 1800 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă zilele următoare în stânga Nistrului  fac parte din donația oferită de România. Krasnoselski spunea oamenilor din stânga Nistrului că lotul de vaccinuri este oferit pe linia Organizației Mondiale a Sănătății.

Astăzi, acesta a revenit cu un alt mesaj în care spune că primul vaccin venit în regiune va fi AstraZeneca, care a fost furnizat de România.