Federația Moldovenească de Fotbal îl felicită pe Victor Gușan cu ocazia zilei de naștere

Federația Moldovenească de Fotbal îl felicită pe Victor Gușan cu ocazia zilei de naștere

Federația Moldovenească de Fotbal a publicat astăzi, 9 septembrie, pe pagina oficială a federației o felicitare, adresată oligarhului din regiunea separatistă transnistreană, cu ocazia aniversării a 60 de ani. Victor Gușan, care a făcut parte din pretinsele Servicii Secrete Transnistrene în timpul războiului de pe Nistru, este astăzi mulțumit pentru perseverenţa depusă promovarea fotbalului.

În textul publicat de FMF, aceștia îi urează din numele întregii societăți fotbalistice, „sincere urări de sănătate şi fericire, viață lungă alături de cei dragi, realizări frumoase și numai lucruri deosebite pentru dezvoltarea fotbalului din țara noastră! În această zi deosebită, vă mulţumim pentru perseverenţa depusă la promovarea fotbalului din ţara noastră.”

FMF a trecut în revistă reușitele clubului sportiv numindu-l „Sheriff-ul lui Victor Gușan”, fiind cel mai de succes club din Moldova, care a câştigat: 20 de campionate, 11 Cupe și 7 Supercupe!

Gușan este este cofondator al Sheriff SRL, holdingului din Tiraspol de la care se trage și sintagma atribuită regiunii separatiste –  „Republica Sheriff”, și asta pentru că această companie deține mai multe companii monopoliste pe mai toate segmentele economiei locale (de la comerțul cu produse alimentare, automobile, carburanți, medicamente, producerea și exportul alcoolului la servicii hoteliere, telefonie fixă și mobilă, internet, bănci și asigurări, sport și presă) și care achită zeci de milioane de dolari anual la bugetul nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene.

Victor Gușan a făcut parte din pretinsele Servicii Secrete Transnistrene și figurează în renumitul  dosarul la CEDO nr.48787/99 întitulat ”Ilașcu și alții contra Moldovei și Rusiei”. Potrivit martorilor din dosar acesta a fost unul din colaboratorii care a participat la arestarea, percheziționarea și interogarea deținuților politici de către serviciile secrete transnistrene și ruse.

Acesta ar deține cetățenia: Republica Moldova, Ucraina, Federația Rusă