Fără poze comune. Kulminski și Ignatiev s-au întâlnit la Tighina

Fără poze comune. Kulminski și Ignatiev s-au întâlnit la Tighina

Astăzi, în incinta sediului din or.Bender/ Tighina a Misiunii OSCE în Moldova a avut loc prima întrevedere de lucru dintre negociatorul principal din partea Chișinăului, Viceprim-ministrul pentru reintegrare Vlad Kulminski, și reprezentantul politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea regimului de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev.

Subiectul principal a fost interdicția privind autovehicule cu plăci de model neutru, fiind relevate potențiale mecanisme practice de eficientizare a activității punctelor de înmatriculare din or.Tiraspol și or.Râbnița și de sporire a numărului de beneficiari ai acestui serviciu public oferit de autoritățile Republicii Moldova.

De asemenea, s-a agreat ca în timpul apropiat să fie relansată activitatea grupurilor de lucru sectoriale, în special a experților în domeniul transportului auto în vederea determinării soluțiilor tehnice la problemele care apar în proces.

Potrivit unui comunicat emis de Birou, au fost abordate și alte subiecte importante, precum aprovizionarea cu loturi de vaccin împotriva Covid-19 a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, asigurarea bunei funcționări a școlilor cu predare în limba română, eliminarea impedimentelor în calea liberei circulații ș.a.

Următoarea întrevedere a reprezentanților politici va fi convenită în regim de lucru.

Anterior la întâlnirile dintre negociatori nu lipseau pozele comune de la întrevederea acestora de această dată atât Chișinăul cât și Tiraspolul fotografii comune nu au publicat.

Citește și: Rusia reacționează la obligația șoferilor din regiunea transnistreană de a avea numere neutre la trecerea frontierei cu Ucraina