După încercarea de a ascunde de unde va veni vaccinul în stânga Nistrului,  Krasnoselski vine cu mulțumiri către România

După încercarea de a ascunde de unde va veni vaccinul în stânga Nistrului, Krasnoselski vine cu mulțumiri către România

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a încercat ieri să ascundă că cele peste 1800 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă zilele următoare în stânga Nistrului  fac parte din donația oferită de România. Krasnoselski spunea oamenilor din stânga Nistrului că lotul de vaccinuri este oferit pe linia Organizației Mondiale a Sănătății.

Astăzi, acesta a revenit cu un alt mesaj în care spune că primul vaccin venit în regiune va fi AstraZeneca, care a fost furnizat de România.

„Ieri am scris că, în curând,  vor ajunge vaccinurile anti Covid-19, oferite în cadrul ajutorului umanitar din partea OMS. Lucrările în acest sens continuă. Dar primul vaccin care va ajunge în Transnistria va fi AstraZeneca, oferit de România.

Ambasada României în Republica Moldova a făcut mai multe precizări după încercarea de a ascunde ce vaccin va fi donat regiunii.
„Din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, regiunii transnistrene i-au fost repartizate următoarele:

– 1810 doze de vaccin AstraZeneca;

– 100000 buc. măști chirurgicale;

– 10000 buc. măști de protecție de tip FFP3;

– 9000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă;

– 500 perechi încălțăminte de protecție;

– 10000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie.

Krasnoselski anunță că astăzi se așteaptă să ajungă  lotul de medicamente în cantitate de 1.810 doze. Îmi exprim recunoștința părții române și tuturor partenerilor internaționali care ne ajută „țara” în timpul pandemiei.

Aș dori, de asemenea, să menționez că, pe baza acordului nostru cu  șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia Dmitrii Kozak, se rezolvă problema furnizării vaccinului rus Sputnik V către Transnistria, ceea ce va consolida potențialul în lupta împotriva pandemiei,” a scris acesta pe canalul său de Telegram.