Decesul pacificatorului moldovean în Zona de Securitate: suicid sau accident?

Decesul pacificatorului moldovean în Zona de Securitate: suicid sau accident?

Un militar al forțelor de menținere a păcii, ce făcea parte din contingentul de pacificare al Republicii Moldova în Zona de Securitate, a decedat după ce s-ar fi rănit mortal cu arma din dotare.

Totul s-ar fi întâmplat în momentul în care acesta a plecat la baie și a stat acolo mai mult de 10 minute, după s-a auzit o împușcătură, iar soldații aflați la post l-au găsit fără suflare. Incidentul a avut loc aproximativ la 13:40, la postul nr. 11 de la Gura Bâcului, raionul Anenii Noi.

Potrivit unor surse din cadrul Comisiei Unificate de Control soldatul ar fi fost într-o situație financiară grea, având multe credite bancare, iar cu o lună în urmă i-ar fi decedat mama.

“Militarul prin contract executa serviciul în Forțele Mixte de Menținere a Păcii din anul 2020. Ministerul Apărării regretă profund acest accident tragic şi exprimă condoleanţe familiei îndurerate”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

  • Postul Nr. 11, stâng și drept, sunt posturi trilaterale cu militari moldoveni, ruși cât și reprezentanți ai regiunii transnistrene. Se află la ieșire spre podul peste râul Nistru din partea localității Gura-Bâcului. Este unul din posturile mai deosebite, în care militarii Republicii Moldova sunt puși în situația să conlucreze cu reprezentanții regimului separatisti de la Tiraspol.

Oamenii legii documentează acest caz, iar la moment se efectuează expertiza medico-legală.