Cristina Lesnic a criticat întâlnirea Olgăi Cebotari cu Krasnoselski. Negociatorii se întrunesc doar pe platforme neutre

Colaj: zds.md

Cristina Lesnic a criticat întâlnirea Olgăi Cebotari cu Krasnoselski. Negociatorii se întrunesc doar pe platforme neutre

Ex-viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic,  a criticat întâlnirea de astăzi a Olgăi Cebotari cu Krasnoselski,  de la Tiraspol, Lesnic constată că „negociatorii-șefi, în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, se pot întruni doar pe platforme neutre, de regulă la sediul Misiunii OSCE de la Chișinău sau Tiraspol”.  Întrevederea între Cebotari și liderul separatist, Vadim Krasnoselski, a avut loc în clădirea administrației așa-numitului președinte al regiunii. Comentariul  ex-viceprim-ministrului a fost făcut pentru realitatea.md. 

Potrivit Cristinei Lesnic „este o cutumă consacrată” ca negociatorii-șefi din cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean să se întrunească la sediile unor instituții terțe și nicidecum la cele care ar reprezenta o structură sau alta.

Lesnic a mai precizat că „la fel se procedează și în cazul organizării formatului 5+2”. „Actuala conducere a Biroului Politici pentru Reintegrare nu a avut dreptul să intre la ei în așa numitele instituții de stat, doar pe o platformă neutră”, a conchist Lesnic.

Amintim că, Olga Cebotari a mers  astăzi, la patru zile de învestire, la Tiraspol.  La întâlnire  a mai participat și pretinsul adjunctul  în procesul de negocieri din partea Tiraspolului, Alexandr Stețiuc, pe când Cebotari a mers singură la întrevedere.  Noul reprezentantul politic în procesul de negocieri din partea Chişinăului a mers în stânga Nistrului pentru a-și evidenția deplina deschidere în relația cu pretinsele autorități transnistrene.