Continuă înregistrarea prealabilă a cetățeniilor din stânga Nistrului pentru alegerile anticipate din 11 iulie

15 noiembrie 2020, s. Varnița la secția de votare deschisă pentru alegătorii din stânga Nistrului

Continuă înregistrarea prealabilă a cetățeniilor din stânga Nistrului pentru alegerile anticipate din 11 iulie

Cetățenii din stânga Nistrului se pot înregistra prealabil pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021, începând cu 30 aprilie.

Potrivit CEC, înregistrările făcute pentru scrutinele naționale precedente rămân a fi valabile, cu excepția cazurilor în care alegătorii intenționează să voteze într-o altă localitate din afara țării unde vor fi deschise secții de votare. În aceste situații, alegătorii pot face modificări în datele prezentate anterior.

Până astăzi, 11 mai, prealabil s-au înregistrat abia 63 de persoane.

Rîbnița –  8

Grigoriopol  – 3

Bender – 24

Tiraspol  – 17

Sucleia – 1

Slobozia – 1

Or. Dubăsari –  6

Înregistrarea prealabilă este unul  din criteriile importante care stă la baza deciziei CEC privind deschiderea secțiilor de votare în afară țării, dar și pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni. Procedura se încheie cu 45 de zile înainte de data scrutinului.

Alegătorii sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md și să urmeze instrucțiunile privind completarea formularului online.  Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Menționăm că înregistrarea prealabilă are un caracter informativ și nu impune alegătorilor anumite obligațiuni.