Cine sunt persoanele responsabile de încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, potrivit CEDO

Infografic: Promo-LEX

Cine sunt persoanele responsabile de încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, potrivit CEDO

Cel puțin 350 de persoane sunt declarate, oficial, responsabile de încălcarea drepturilor omului în stânga Nistrului. Asociația Promo-LEX, organizație neguvernamentală, care monitorizează rezspectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, a realizat o listă a persoanelor responsabile de violarea drepturilor omului în regiune.

„Potrivit informațiilor oferite de avocații reclamanților în cauzele transnistrene, am identificat, cel puțin 350 de persoane responsabile de încălcarea drepturilor omului în stânga Nistrului. Dintre care 330 sunt reprezentanți ai administrației de facto de la Tiraspol, iar 20 ai autorităților constituționale. Unele dintre aceste persoane, nu mai fac parte din cadrul administrației de facto de la Tiraspol, însă responsabilitatea acestora pentru încălcarea drepturilor omului nu poate fi ignorată,” constată asociația.
 
Promo-LEX a prezentat într-un infografic numărul de hotarâri în care au fost implicate aceste persoane, numărul de încalcari ale Convenției poate fi și mai mare.
 
 
 
Lista persoanelor, din perspectiva hotărârilor CtEDO, pronunțate din 2004 până în prezent le puteți accesa mai jos.