Chișinăul cataloghează exploziile de la Tiraspol, drept pretext pentru tensionarea situației. SIS este în ședință de urgență

Chișinăul cataloghează exploziile de la Tiraspol, drept pretext pentru tensionarea situației. SIS este în ședință de urgență

Staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de șeful SIS, Alexandru Esaulenco.

„Suntem în proces de colectare a informațiilor. Preventiv, este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a spus Esaulenco.

Totodată Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

„Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat.”

Amintim că, astăzi, 25 aprilie, o serie de explozii au fost lansate în clădirea așa-zisului Minister al Securităţii din Tiraspol (MGB). Ferestrele caselor vecine au fost avariate.

Se presupune că a fost atacat cu lansatoare de grenade. Ar fi fost executate cel puțin trei surse explozive. Nu există victime, în clădire nu se afla nimeni, fiind zi liberă.

FOTO: Explozii în clădirea MGB-ului din Tiraspol