Chișinăul a solicitat convocarea unei reuniuni cu Tiraspolul pentru a discuta gestionarea crizei energetice

Chișinăul a solicitat convocarea unei reuniuni cu Tiraspolul pentru a discuta gestionarea crizei energetice

În legătură cu criza energetică care se amplifică și necesitatea discutării aspectelor problematice, clarificării unor aspecte tehnice și identificării unor soluții pentru depășirea problemelor apărute recent pe întreg teritoriul țării, Chișinăul a solicitat convocarea unei întrevederi de lucru la nivel de reprezentanți politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului.

Anunțul a fost făcut de către Biroului Politici de Reintegrare prin intermediul unui comunicat de presă în care se menționează că la discuții sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în formatul de negocieri „5+2”.

Menționăm că, săptămâna aceasta în Republica Moldova s-a aflat reprezentantul Special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting ce a vizitat și Tiraspolul. La întrevederea dintre Harting și Vadim Krasnoselski, liderul separatist din stânga Nistrului, reprezentantul OSCE a subliniat necesitatea unor întrevederi 1+1 oficiale.

Tot în această săptămână Dorota Dlouchy-Suliga, reprezentanta Uniunii Europene în procesul de reglementare transnistreană, șefa interimară a Departamentului pentru Europa de Est și Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, însoțită de șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Jānis Mažeiks a avut întrevederi atât cu viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian cât și cu exponenții regimului de la Tiraspol.