BPR: Alertele cu bombă din regiunea transnistreană – o provocare menită să creeze panică

BPR: Alertele cu bombă din regiunea transnistreană – o provocare menită să creeze panică

Pretinsele autorități din stânga Nistrului au anunțat că, începând cu ziua de mâine 22 martie, toți elevii din regiunea transnistreană vor învăța în regim online.  Decizia a fost luată după ce în dimineața zilei de azi au fost făcute mai multe alertele false cu bombă la instituțiile de învățământ.

În mesajele venite în formă electroniă conducerii instituțiilor de învățământ se solicită eliberarea regiunii de sub ocupația rusă. „Nu vom mai suporta ocupația rusă. Acestea sunt condițiile noastre: eliberarea regiunii de sub ocupația rusă, în cazul neîndeplinirii lor școlile vor fi aruncate în aer.” Adresarea se încheie cu mesajul „Slavă Moldovei! Moarte rușilor!”.

Autoritățile de la Chișinău cataloghează aceste acțiuni drept provocatoare menite să creeze panică.

Sursă: canalul de telegram al Xeniei Sobchak – Осторожно, новости

„În legătură cu mesajele despre minarea școlilor, cu scopul de a menține stabilitatea și ordinea publică, din 22 martie și până la decizii ulterioare, toate clasele 1-11 vor învăța online”, se arată într-un comunicat de presă a așa numitului minister de interne.

Mai devreme și Vadim Krasnoselski a comentat amenințările cu bombă, acesta susține că nu s-a confirmat niciuna dintre informații.

Autoritățile de la Chișinău cataloghează aceste acțiuni drept provocatoare menită să creeze panică.

“Este o provocare absolut evidentă, menită să răspândească panică și să creeze tensiuni și adversitate în societate. Condamnăm cu vehemență acest tip de acțiuni, mai ales că cei vizați au fost copiii, și sperăm că făptașii vor fi identificați și trași la răspundere cât mai repede” – se arată într-un comentariu al Biroului politici de reintegrare, oferit Ziarului Național.