Bacul de la Molovata, unica legătură a satelor din stânga Nistrului cu malul drept, va fi stopat pentru o zi

Sursa: Zona de Securitate

Bacul de la Molovata, unica legătură a satelor din stânga Nistrului cu malul drept, va fi stopat pentru o zi

Bacul de la Molovata, care începând cu 18 martie este singura posibilitate pentru locuitorii satelor din stânga Nistrului de a ajunge pe malul drept, își va sista activitatea în ziua de luni, 21 decembrie 2020. Anunțul a fost făcut de administrația feribotului, acesta nu va funcționa în legătură cu efectuarea lucrărilor tehnice.

Din cauza restricțiilor de circulație impuse de așa zisele structuri de la Tiraspol, satele situate în stânga Nistrului sunt practic inaccesibile pe cale terestră, astfel locuitorii și agenții economici din zonă fiind nevoiți să traverseze pe malul drept al Nistrului cu feribotul. În ultimul timp, numărul pasagerilor a crescut semnificativ și periodic se formau cozi la feribot.

Graficul feribotului

Izolarea totală a acestor localități este și o consecință a nesoluționării problemelor deja existente și acumulate de-a lungul timpului. Asociația Promo-LEX a declarat în legătură cu apariția posturilor ilegale că „autoritățile constituționale trebuie să asigure libertatea de circulației pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Aceste blocaj sunt pe o mare parte a drumurilor ce fac legătura între satele comunelor Cocieri și Corjova, care până la acest moment, nu au fost înlăturate, iar aceste impedimente reduc accesul la produse alimentare și produse de primă necesitate, care esunt transportate zilnic cu bacul.”