Autocar școlar modern pentru elevii liceului din Corjova. Instituția înregistrează un număr tot mai mare de copii

Autocar școlar modern pentru elevii liceului din Corjova. Instituția înregistrează un număr tot mai mare de copii

De astăzi, elevii Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din satul Corjova, raionul Dubăsari, se vor deplasa la studii cu un autobuz școlar modern. Unitatea de transport a fost procurată prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării (PARȚ) pentru anul 2020 și a costat în jur de o jumătate de milion de lei. Autovarula fost necesar datorită numărului în creștere a elevilor liceului din stânga Nistrului.

În cadrul evenimentului, atât conducerea instituției de învățâmânt, cât și reprezentanții Biroului pentru Reintegrare au punctat necesitatea punerii în uz a celui de-al 4-lea autocar ce va deservi instituția, astfel, acoperind necesitățile de transportare existente și oferindu-se posibilitatea desfășurării unui proces educațional calitativ.Cele două părți au convenit la menținerea unui contact permanent pentru soluționarea celor mai urgente probleme. La fel, au fost date asigurări în privința acordării de sprijin și din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în vederea asigurării bunei funcționalități a instituției și a desfășurării unui proces educațional performant.

  • În prezent, la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din satul Corjova, raionul Dubăsari, își fac studiile 439 de copii (în comparație cu 397 în anul 2019, 382 – 2018, 265 – 2017) și sunt din 8 localități din proximitate, iar 371 dintre aceștia au nevoie de asigurarea transportării.