Ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la MAEIE, după ce a participat la „inaugurarea” lui Krasnoselski

Ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la MAEIE, după ce a participat la „inaugurarea” lui Krasnoselski

Guvernul Republicii Moldova reacționează la acțiunile Federației Ruse în contextul participării la “inaugurarea”  liderului de la Tiraspol a reprezentantului său în țara noastră.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a catalogat acțiunile ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova drept neprietenoase, iar astfel de activități niciodată nu vor contribui pozitiv la reglementarea conflictului transnistrean. Ministerul anunță prin intermediul unui comunicat de presă că această poziție va fi comunicată ambasadorului Federației Ruse în timpul apropiat.

„În contextul participării ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, la așa numita “inaugurare” a liderului de la Tiraspol, reamintim că așa zisele ”alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană sunt nelegitime și contrare cadrului constituțional al Republicii Moldova. În acest sens, participarea șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse la astfel de acțiuni este considerată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene drept o acțiune neprietenoasă.

Prezența diplomaților străini în activitățile ce pot fi utilizate în scopuri de propagandă niciodată nu va contribui de o manieră pozitivă nici la reglementarea conflictului transnistrean, nici la dezvoltarea unor relații bilaterale bazate pe respect reciproc.

Amintim că ieri, la ceremonia de „inaigurarea” a liderului separatist din regiune a participat și Oleg Vasnețov. Asta în timp ce Guvernul Republicii Moldova a declarat că astfel de ”alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic, făcând apel la comunitatea internațională să nu participe în niciun fel la acest proces.

Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova la inaugurarea lui Krasnoselski // 17.12.2021

 

Krasnoselski a depus „jurământul” în prezența ambasadorului rus în Moldova, Oleg Vasnețov