Agentul rus din regiunea transnistreană ce a planificat o serie de atacuri teroriste în Odesa, condamnat la închisoare

sursa: RBC-Ucraina

Agentul rus din regiunea transnistreană ce a planificat o serie de atacuri teroriste în Odesa, condamnat la închisoare

Bărbatul originar din regiunea transnistreană, ce a fost reținut în luna ianuarie 2022 în timp ce planifica o serie de atacuri teroriste în Odesa, a fost condamnat astăzi la opt ani de privațiune de libertate.  Despre sentința acestuia a informat portalul RBC-Ucraina cu referire la Procuratura Generală din Ucraina.

Acesta a fost condamnat pentru planificarea unor serii de atacuri teroriste, fiind reținut „la fața locului” în timp ce recruta o altă persoană pentru realizarea unor infracțiuni similare, promițându-i o recompensă de 800 de dolari SUA.

„Potrivit declarațiilor făcute de inculpat, actele teroriste au fost planificate cu scopul de a provoca tensiuni în viața social-politică din regiunea Odesa. Iar pagubele materiale cauzate obiectivelor militare vor afecta capacitatea de apărare a Forțelor Armate ale Ucrainei”, a adăugat Procuratura Generală.

La momentul reținerii de către ofițerii Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) s-a anunțat că următoarele ținte ar fi fost birourile de voluntari și structurile social-politice de orientare patriotică, precum și echipamentele militare din regiunea Odesa.

„Astfel, serviciile speciale ruse desfășoară operațiuni speciale de informare în contextul presupuselor „sentimente pro-ruse” și anti-ucrainene din regiunea Odesa.”

Ofițerii SBU l-au reținut pe organizator în timpul unei întâlnirii viitorul executor. Atacatorul a stabilit noi sarcini pentru incendierea echipamentelor militare și a transferat bani pentru incendierea mașinii militare din decembrie 2021,” se arată într-un comunicat emis de serviciul ucrainean de securitate.