Reprezentantul Special al OSCE își începe astăzi vizita în Republica Moldova

Reprezentantul Special al OSCE își începe astăzi vizita în Republica Moldova

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, își începe astăzi vizita în Republica Moldova. Acesta se va afla în țara noastră  în perioada 26-29 ianuarie pentru a examina situația actuală în procesul de reglementare și, împreună cu părțile, va identifica prioritățile pentru anul 2021.

La Chișinău, Ambasadorul Mayr-Harting va avea întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Prim-ministrul interimar și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, Viceprim-ministra pentru reintegrare, Olga Cebotari, precum și cu liderii partidelor politice.

De asemenea, Mayr-Harting se va întâlni cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”, precum și cu membrii societății civile.

La Tiraspol, Reprezentantul Special se va întâlni cu liderul separatist Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev.