15.000 doze de Johnson & Johnson vor fi livrate regiunii transnistrene

Maia Sandu și Ambasadorul Statelor Unite, Dereck J. Hogan, la ceremonia de întâmpinare a primului lot

15.000 doze de Johnson & Johnson vor fi livrate regiunii transnistrene

15.000 de doze de vaccin din lotul de 151 200 de doze de Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat la Chișinău prin intermediul platformei COVAX,  vor fi livrate regiunii transnistrene.

Dozele urmează să fie distribuite în timpul apropiat în regiune dar și proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Potrivit autorităților din sănătate, R. Moldova urmează să recepționeze un lot total de peste 500 mii de doze de vaccin Johnson & Johnson, prin platforma COVAX, din care la fel vor fi ditribuite și regiunii. 

  • Vaccinul Johnson &Johnson este produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. 
  • În urma studiilor clinice, susțin autoritățile din sănătate, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.
  • Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson &Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat autoritățile din SUA și Uniunea Europeană.